reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená prsa z kuřete s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré

Suroviny

  • kuřecí prsa bez kůže 500 g
  • silná drůbeží šťáva 1 dcl
  • povidla 50 g
  • cukr krystal 20 g
  • karotka 300 g
  • mini karotka 100 g
  • pomeranč 150 g
  • sůl
  • olivový olej 1 cl
  • tymián 2 g
  • máslo 100 g
  • smetana 1 dcl

Kuřecí prsa ochutíme solí a přidáme tymián. Prsa vložíme do varného pytlíku. Přidáme máslo a zatavíme. Dáme do vodní lázně při 80 °C cca na 20 minut. Pak prsa vyjmeme a zprudka opečeme na másle a asi na pět minut vložíme do povidlové omáčky.
Povidlovou omáčku připravíme následovně: šalotku opečeme na oleji a másle. Přidáme povidla a silnou drůbeží šťávu. Vše provaříme a na konec přidáme trošku olivového oleje.
Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev a přidáme lehce cukr. Opečeme doměkka a přidáme smetanu a šťávu z pomeranče. V mixéru rozmixujeme na hladké pyré.
Mini karotky opečeme na cukru a na konec přidáme máslo a použijeme k pokrmu.

Zdroj: Pečená prsa z kuřete s povidlovou omáčkou a karotkovým pyré; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/pecena-prsa-z-kurete-s-povidlovou-omackou-karotkovym-pyre [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.