Suroviny
- kachní prsa 5 ks
- sušené švestky 15 ks
- slanina 15 plátků
- polníček
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- tymián
Kachní prsa opláchneme pod tekoucí vodou. Osušíme je a kůži nakrájíme pouze na povrchu na malé čtverečky. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a rozmarýn, který promneme v dlaních. Rozpálíme si pánev a restujeme nejprve kůží dolů, abychom vypekli přebytečný tuk, poté i druhou stranu cca 3-5 minut. Přendáme z pánve na plech a necháme dopéct v rozpálené troubě 8-10 minut na 220 stupňů C.
Každou sušenou švestku obalíme plátkem slaniny, sepneme párátkem a upečeme v troubě spolu s kachními prsy.
Zdroj: Pečené kachní prso se švestkou ve slanině a polníčkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-kachni-prso-se-svestkou-ve-slanine-polnickem [On-line 17.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář