4 porce
- 800 g mletého masa – mix vepřové a hovězí
- 1 menší cibule
- hrst sekané petrželky
- 1 vejce
- sladká paprika
- drcený kmín
- drcený pepř
- sůl
- (možné přidat i slunečnicové semínko)
Mleté maso dobře promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, vejcem, drceným kmínem, pepřem, mletou sladkou paprikou a solí. Maso můžeme vylepšit ještě slunečnicovým semínkem.
Ze směsi tvarujeme placičky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Podáváme s chlebem a zeleninkou nakyselo, případně, hořčicí a křenem.
Zelenina nakyselo
- 200 g fazolových lusků
- 200 g květáku
- 200 g mrkve
- 200 g cukety
- voda
- nové koření
- bobkový list
- hořčičné semínko
- vinný ocet
- olej
- cukr
- mletý pepř
- sůl
Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky a ve slaném nálevu s kořením ji povaříme na skus a poté ihned zchladíme.
Z oleje, vinného octa, cukru, pepře a soli vymícháme pikantní dresink, promícháme se zeleninou, necháme odležet a podáváme.
Zdroj: Pečené mleté řízečky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1139 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář