reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený česnek

Ingredience

  • kachní játra 500 g
  • cibule 1 kus
  • stroužky česneku 2 kusy
  • půl lžičky majoránky 1 dávka
  • lžíce panenského olivového oleje 1 dávka
  • špetka muškátového oříšku 1 špetka
  • hruška 1 kus
  • máslový špek 1 dávka
  • rum 4 cl
  • lžíce másla 1 kus
  • lžíce sádla 3 kusy
  • svazek řapíkatého celeru 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • zakysaná smetana 1 kus
  • snítky zelené petržele 1 dávka
  • půl lžičky citronu 1 kus
  • sůl 1 špetka

Na paštiku si orestujeme na sádle česnek, cibuli se špekem, přidáme nakrájená a očistěná játra. Nesolíme!

Oloupanou hrušku povaříme ne úplně doměkka a nakrájíme na menší kostky.

Rozmixujeme játra, sůl, pepř, majoránku, muškátový oříšek s půlkou kelímku smetany na šlehání. Do pastovité hmoty přidáme 4 cl rumu, kostky hrušky a zamícháme. Pastu dáme do připravené formy nebo misky, rozpustíme si 3 lžíce másla a 3 lžíce dobrého domácího sádla. Paštiku tím zalijeme, navrch můžeme dát zbytek hrušky a dáme vychladit do lednice nejméně na tři hodiny.

Palici česneku podélně rozřízneme, obě strany posolíme, na pečicí papír dáme pár kapek olivového oleje, vytřeme česnekem a dáme na 20 minut do trouby péct na 180 stupňů Celsia.

Celer a mrkev si nakrájíme na tyčky. Ty máčíme v dipu: do zakysané smetany nakapeme pár kapek citrónu, přidáme trochu nasekané petrželky, sůl, barevný pepř a zamícháme.

Zdroj: Pečený česnek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecene-lodicky-plnene-kurecim-masem [On-line 29.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.