Suroviny
- sterilovaná kukuřice 2 větší plechovky
- velká cibule 1 ks
- olivový olej 40 ml
- sůl
- brambory 2 ks
- kuličky nového koření
- česnek 3-4 stroužky
- vývar na podlití
- římský kmín 2 lžičky
- koriandrová semínka 2 lžičky
- chilli 1 lžička
- kari koření
- mletý zázvor 1 lžička
Římský kmín a koriandr opražíme nasucho na pánvi a dáme do hmoždíře. Rozdrtíme a přidáme chilli, zázvor a česnek. Rozmělníme a spojíme dohromady s trochou olivového oleje.
Nahrubo si nakrájíme cibuli, kterou osmažíme v hrnci na zbylém olivovém oleji. Až cibule zesklovatí, přidáme kari koření a ostrou pastu, kterou jsme si udělali, a mírně opečeme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a podlijeme buď vodou, nebo připraveným kuřecím vývarem. Přivedeme k varu a přidáme skoro všechnu kukuřici i se sladkou šťávou z konzervy, zbytek si necháme na později.
Polévku vaříme 30 minut a pak ji rozmixujeme a osolíme. Nakonec do polévky vložíme zbylou kukuřici na ozdobu. Servírujeme do misek nebo hlubokých talířů a nakonec můžeme posypat jemně nasekaným čerstvým koriandrem.
Zdroj: Pikantní kukuřičná polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-kukuricna-polevka [On-line 21.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář