Suroviny
- kuřecí maso 1 prsní řízek+krky
- mrkev 4 ks
- sladká chilli omáčka 3 lžíce
- klasická chilli omáčka 2 lžíce
- bambusové výhonky
- hlávkové zelí bílé 1/4
- vejce 2 ks
- škrob (solamyl, maizena) 2 lžíce
- tofu 4 ks
- sůl
- cibule 1/2
- česnek 2 stroužky
- Jidášovo ucho (houba)
- petrželka na ozdobu
Jidášovo ucho namočíme do vody asi na 20 minut. Z krků si uvaříme drůbeží vývar – stačí půl hodiny. Prsní řízek a bílé zelí nakrájíme na nudličky, prolisujeme česnek, pokrájíme nadrobno cibuli a bambus a do toho přidáme Jidášovo ucho. Na pánvičce osmahneme kuřecí maso, osolíme, opepříme, přidáme zelí, bambus a houby, orestujeme, přidáme sójovou a chilli omáčku. Vývar scedíme, přidáme obsah pánve, nadrobno nasekanou mrkev, necháme povařit dvacet minut, poté přidáme nadrobno nakrájené tofu. Rozkvedláme obě vejce a velmi pomalu, opatrně je vmícháme do polévky. Dvě lžíce škrobu rozmícháme v trošce vody a krátce zavaříme do polévky těsně před podáváním. Polévku dozdobíme petrželkou.
Zdroj: Pikantní polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-polevka [On-line 27.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář