reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní polévka

Suroviny

  • kuřecí maso 1 prsní řízek+krky
  • mrkev 4 ks
  • sladká chilli omáčka 3 lžíce
  • klasická chilli omáčka 2 lžíce
  • bambusové výhonky
  • hlávkové zelí bílé 1/4
  • vejce 2 ks
  • škrob (solamyl, maizena) 2 lžíce
  • tofu 4 ks
  • sůl
  • cibule 1/2
  • česnek 2 stroužky
  • Jidášovo ucho (houba)
  • petrželka na ozdobu

Jidášovo ucho namočíme do vody asi na 20 minut. Z krků si uvaříme drůbeží vývar – stačí půl hodiny. Prsní řízek a bílé zelí nakrájíme na nudličky, prolisujeme česnek, pokrájíme nadrobno cibuli a bambus a do toho přidáme Jidášovo ucho. Na pánvičce osmahneme kuřecí maso, osolíme, opepříme, přidáme zelí, bambus a houby, orestujeme, přidáme sójovou a chilli omáčku. Vývar scedíme, přidáme obsah pánve, nadrobno nasekanou mrkev, necháme povařit dvacet minut, poté přidáme nadrobno nakrájené tofu. Rozkvedláme obě vejce a velmi pomalu, opatrně je vmícháme do polévky. Dvě lžíce škrobu rozmícháme v trošce vody a krátce zavaříme do polévky těsně před podáváním. Polévku dozdobíme petrželkou.

Zdroj: Pikantní polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-polevka  [On-line 27.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.