reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Piškotová roláda

  • 4 vejce
  • 80 g krystalového cukru
  • 60 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
  • 1 šlehačka
  • lžíce brusinkové marmelády

Bílky ušleháme s polovinou cukru do husté pěny, pak pomalu vešleháme zbytek cukru, žloutky a mouku rozmíchanou s kakaem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem, který můžeme pro jistotu ještě lehce potřít olejem. Rovnoměrně rozetřeme a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175 stupňů asi 15 minut. Upečené těsto sesuneme z plechu na rozprostřenou čistou utěrku, 2–3 minuty necháme zchladnout a poprášíme kakaem. Svineme i s utěrkou a necháme vychladnout asi 10 minut. Mezitím ušleháme šlehačku, jíž potřeme vychlazené těsto. Ke kraji, od nějž budeme roládu balit, naneseme lžící trochu brusinkového džemu, aby červená byla uprostřed. Roládu svineme, zabalíme do alobalu a uložíme na chladné místo.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/piskotova-rolada

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.