Ingredience
- ½ kg telecího masa
- ½ kg jehněčího masa
- ½ kg vepřového masa
- ½ kg hovězího masa
- Sůl
- Pepř
- Mletá pálivá paprika
- Listová petržel
- Česnek
- Olivový olej
Do mísy vložíme trochu masa telecího, jehněčího, vepřového a hovězího. Přidáme sůl, pepř a špetku pálivé papriky. Pečlivě promícháme a rukama zpracujeme. Zpracováváme tak dlouho, až maso hezky drží.
Z připraveného masa uděláme kuličky. Jeden kus by měl mít zhruba 200 g. Kuličku dáme na kus potravinářské fólie a zakryjeme ji druhou folií. Pomocí kastrolu nebo pánvičky rozmáčkneme kuličku na placku. Placka masa by měla být silná asi půl centimetru.
Pljeskavici rozložíme na rozpálený gril. Mezitím nasekáme petržel a rozdrtíme oloupaný česnek. Připravíme si olej, kterým potřeme maso po upečení. Petržel a česnek vsypeme do misky, vlijeme olej a promícháme. Pljeskavici po 2 minutách obrátíme. Upečené placky sundáme z grilu a potřeme ochuceným olejem.
Zdroj: Pljeskavica; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1690-pljeskavica/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář