reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pljeskavica

Ingredience

  • ½ kg telecího masa
  • ½ kg jehněčího masa
  • ½ kg vepřového masa
  • ½ kg hovězího masa
  • Sůl
  • Pepř
  • Mletá pálivá paprika
  • Listová petržel
  • Česnek
  • Olivový olej

Do mísy vložíme trochu masa telecího, jehněčího, vepřového a hovězího. Přidáme sůl, pepř a špetku pálivé papriky. Pečlivě promícháme a rukama zpracujeme. Zpracováváme tak dlouho, až maso hezky drží.

Z připraveného masa uděláme kuličky. Jeden kus by měl mít zhruba 200 g. Kuličku dáme na kus potravinářské fólie a zakryjeme ji druhou folií. Pomocí kastrolu nebo pánvičky rozmáčkneme kuličku na placku. Placka masa by měla být silná asi půl centimetru.

Pljeskavici rozložíme na rozpálený gril. Mezitím nasekáme petržel a rozdrtíme oloupaný česnek. Připravíme si olej, kterým potřeme maso po upečení. Petržel a česnek vsypeme do misky, vlijeme olej a promícháme. Pljeskavici po 2 minutách obrátíme. Upečené placky sundáme z grilu a potřeme ochuceným olejem.

Zdroj: Pljeskavica; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1690-pljeskavica/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.