Potřebujeme:
- 1 hlávku kapusty,
- 500 g mletého hovězího masa,
- 50 g slaniny,
- hrst hub,
- 2 vejce,
- 2 rohlíky,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 2 lžíce rajského protlaku,
- 2 stroužky česneku,
- 1 cibuli,
- ½ chilli papričky,
- petrželovou nať,
- olej, sůl, pepř,
- potravinářský motouz
Na máslové brambory:
- brambory,
- máslo,
- sůl
Celou kapustu dáme vařit na 8–10 minut a vyndáme. Na oleji orestujeme cibuli, česnek, slaninu, rohlíky a houby. V míse smícháme maso, které osolíme a opepříme, s vejcem, moukou, chilli a protlakem. Přidáme petrželku a směs z pánve.
Kapustu vyndáme a rozevíráme jednotlivé listy, až vytvoříme kytičku. Postupně na listy dáváme směs a listy opět přitiskneme zpět ke košťálu a vše svážeme motouzem. Dáme vařit zpět do vody na 1 hodinu. Podáváme s máslovými bramborami.
Zdroj: Plněná kapusta; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plnena-kapusta.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář