Suroviny:
- 1 kachna
- 4 housky
- mléko
- 2 vejce
- 100 g drůbežích jater
- zelená petrželka
- sůl, pepř
- kaštany
- muškátový květ
- červené zelí
- čerstvé brusinky
- máslo
- červené víno
Vykoštěnou kachnu osolíme a naplníme nádivkou. Spíchneme nebo sešijeme, osolíme ze všech stran. Pečeme na 220°C, po půl hodině otočíme a stáhneme na 170°C.
Připravíme nádivku. 4 housky, mléko, játra, 2 žloutky, zelená petrželka, kaštany, sůl, pepř, muškát, sníh ze 2 vajec.
Brusinky dáme do másla, přidáme červené zelí, podlijeme červeným vínem.
Zdroj: Plněná vykoštěná kachna s játrovou nádivkou a červené zelí; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 16.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář