Suroviny
- pštrosí maso z kýty 1,5 kg
- pštrosí vývar na podlévání
- anglická slanina 200 g
- máslo hrudka
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- vařená vejce 3 ks
- žampiony 250 g
- hrášek 1 plechovka
- čerstvý tymián 1 snítka
Maso nakrájíme na větší plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme do druhého dne odležet do lednice. Další den plátky naplníme anglickou slaninou, orestovanými žampiony, půlkou vajíčka, zeleným hráškem a snítkou tymiánu. Zavineme a převážeme. Na másle zpěníme cibulku se slaninou, vložíme závitky a dusíme, dle potřeby podléváme vývarem. Ke konci dáme na pár minut po trouby.
Jako přílohu podáváme opečené brambory.
Hlávkový salát si omyjeme, nakrájíme a podáváme s klasickou octovou zálivkou s cukrem.
Zdroj: Plněný pštros, opečené brambory a hlávkový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plneny-pstros-opecene-brambory-hlavkovy-salat [On-line 15.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář