reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněný pštros, opečené brambory a hlávkový salát

Suroviny

  • pštrosí maso z kýty 1,5 kg
  • pštrosí vývar na podlévání
  • anglická slanina 200 g
  • máslo hrudka
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice 1 lžíce
  • vařená vejce 3 ks
  • žampiony 250 g
  • hrášek 1 plechovka
  • čerstvý tymián 1 snítka

Maso nakrájíme na větší plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a dáme do druhého dne odležet do lednice. Další den plátky naplníme anglickou slaninou, orestovanými žampiony, půlkou vajíčka, zeleným hráškem a snítkou tymiánu. Zavineme a převážeme. Na másle zpěníme cibulku se slaninou, vložíme závitky a dusíme, dle potřeby podléváme vývarem. Ke konci dáme na pár minut po trouby.
Jako přílohu podáváme opečené brambory.
Hlávkový salát si omyjeme, nakrájíme a podáváme s klasickou octovou zálivkou s cukrem.

Zdroj: Plněný pštros, opečené brambory a hlávkový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plneny-pstros-opecene-brambory-hlavkovy-salat  [On-line 15.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.