Suroviny
- hovězí plátky 5 ks
- vejce 2 ks
- kus slaniny
- gothajský salám 200 g
- okurka 2-3 ks
- cibule 1 ks
- tuk (sádlo, olej)
- sůl
- pepř
- hořčice
Plátky nejprve dobře naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme hořčicí. Pokladem kousky natvrdo uvařeného vejce, salámu, okurky, slaniny, dobře zabalíme, ovineme nití a na cibuli a sádle dobře orestujeme. Zalijeme ideálně vývarem a v tlakovém hrnci vaříme (dusíme) doměkka. Na konci maso vyndáme, nitě odstraníme, šťávu z masa vydusíme na tuk, zahustíme moukou a dochutíme. Povaříme na dobrou omáčku.
Podáváme s pytlíkovou rýží, kterou při podávání podáváme hezky naservírovanou na kopečky, ozdobené petrželkou.
Zdroj: Plněný závitek, rýže; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plneny-zavitek-ryze [On-line 09.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář