Suroviny
- hovězí kost
- hovězí maso na polévku 250 g
- cibule 1 ks
- větší mrkev 2 ks
- větší petržel 1 ks
- celer 1/4
- sůl
- pepř
- libeček
- vejce 1 ks
Domácí nudle
- hrubá mouka 250 g
- vejce 1 ks
- sůl
Hovězí maso a kost vložíme do hrnce, zalijeme vlažnou vodou, vložíme nahrubo nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a vaříme na mírném plamení dvě hodiny.
Domácí nudle: Do mouky uděláme důlek, do kterého vklepneme vajíčko, přidáme trošky soli, promícháme, těsto nesmí lepit, vyválíme tenký plát, který rozpůlíme, půlky dáme na sebe a nakrájíme třícentimetrové pruhy a poté nudle, které si necháme proschnout na podložce.
Nakonec přidáme do vývaru nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme nasekaný libeček, nudle a vaříme ještě 10-15 minut a naposled rozšleháme ve vroucí polévce vajíčko.
Zdroj: Poctivá hovězí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/poctiva-hovezi-polevka [On-line 30.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář