Ingredience
- brambory 600 g
- kapusta 8 lístků
- chorizo klobása 2 kusy
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme do zlatova cibulku, přidáme na kostky nakrájené brambory a prolisujeme stroužky česneku. Zalijeme vodou tak, aby byla dva cm nad bramborami. A dáme vařit, dokud brambory nezměknou. Mezitím si nakrájíme listy kapusty na nudličky a klobásy na kolečka. Klobásu osmahneme na suché pánvi, aby pustila přebytečný tuk. Když máme brambory uvařené, rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je polévka příliš hustá přidáme vodu, do požadované hustoty. Osolíme a lehce přidáme pepř. Když máme základ dochucený, přidáme nudličky kapusty a kolečka klobásy. Necháme povařit přibližně 5 minut a vypneme. Polévku můžeme servírovat.
Zdroj: Polévka caldo verde; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-caldo-verde [On-line 10.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář