reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka caldo verde

Ingredience

  • brambory 600 g
  • kapusta 8 lístků
  • chorizo klobása 2 kusy
  • cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

V hrnci rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme do zlatova cibulku, přidáme na kostky nakrájené brambory a prolisujeme stroužky česneku. Zalijeme vodou tak, aby byla dva cm nad bramborami. A dáme vařit, dokud brambory nezměknou. Mezitím si nakrájíme listy kapusty na nudličky a klobásy na kolečka. Klobásu osmahneme na suché pánvi, aby pustila přebytečný tuk. Když máme brambory uvařené, rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud je polévka příliš hustá přidáme vodu, do požadované hustoty. Osolíme a lehce přidáme pepř. Když máme základ dochucený, přidáme nudličky kapusty a kolečka klobásy. Necháme povařit přibližně 5 minut a vypneme. Polévku můžeme servírovat.

Zdroj: Polévka caldo verde; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-caldo-verde [On-line 10.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.