Suroviny:
- 4 vyzrálá rajčata
- 1/2 cukety
- 1/2 salátové okurky
- 4 plátky toastového chleba
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- vinný ocet
- olivový olej
- bazalka
- mletý římský kmín
- sůl
- pepř
Rajčata zbavte jádřince a nakrájejte. Vložte do mixéru spolu s nakrájenou cibulí, česnekem, cuketou, okurkou, bazalkou a toastovým chlebem zbaveným kůrek. Zakápněte vinným octem, olivovým olejem a dokořeňte římským kmínem, solí a pepřem. Všechny suroviny zpracujte v mixéru. V případě potřeby dokořeňte, nechte ideálně hodinu vychladit, pokapejte olivovým olejem, ozdobte lístky bazalky a podávejte.
Zdroj: POLÉVKA GAZPACHO; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-pro-romantickou-veceri [On-line 30.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář