Ingredience
- vepřové kosti 1 kg
- větší mrkve 2 kusy
- menší celer 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
- petržel 1 dávka
- pórek 1 dávka
- kuličky nového koření 5 kusů
- větší cibule 1 kus
- snítka libečku 1 kus
- na nudle:
- hrubá mouka 1 dávka
- vejce 1 kus
- lžíce vody 1 kus
1. Do litru vody dáme uvařit kosti s novým kořením a solí. Mezitím si na másle osmahneme nastrouhanou zeleninu. Když se kosti uvaří, slijeme vývar, zalijeme jím zeleninu a vaříme dál, přidáme zbytek ingrediencí. Obereme kosti a maso přidáme do polévky.
2. Připravíme si nudle z mouky, vejce a soli. Těsto vyválíme, nakrájíme na širší nudle, které si usušíme na plechu. Uvaříme je v jiné nádobě a přidáme do polévky.
Zdroj: Polévka s domácími nudličkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-s-domacimi-nudlickami [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář