reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka s játrovými knedlíčky

  • 2 ¼ kuřete (nejlépe stehna)
  • cca 2 l vody
  • nastrouhaná zelenina (mrkev, celer, kořenová petržel)
  • ½ cibule oloupané
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • najemno nakrájená pažitka

Dáme vařit vodu, do ní dobře vyprané maso, osolíme (raději méně, dosolit můžeme vždycky), přidáme nastrouhanou zeleninu (menší mrkvičku, ¼ menšího celeru, nadrobno nakrájenou cibuli, 4 stroužky česneku) a necháme vařit cca 30 minut. Pokud se nám vyvařilo příliš mnoho vody, dolijeme. Nudle uvaříme zvlášť ve slané vodě 3 až 4 minuty, slijeme a prolijeme studenou vodou. Dále nakrájíme maso a zeleninu propasírujeme přes síto do polévky. Když máme polévku hotovou, dáme ji na kamna a připravíme nočky. Nakonec přidáme nudle.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.