Suroviny
- kuřecí prsa 400 g
- kokosové mléko 4 hrnky
- kuřecí vývar 2 hrnky
- galangan polovina hrnku
- kaffirové listy 8 kusů
- citronová tráva 5 kusů
- rybí omáčka 4 polévkové lžíce
- limetová šťáva 5 polévkových lžic
- chilli papričky 4 kusy
- koriandrové listy dle chuti
- cherry rajčata 12 kusů
- žampiony 8 kusů
Kokosove mléko a kuřecí vývar přivedeme k varu. Nakrájíme citrónovu trávu, galangu. Chilli papričky krájíme buď se semínkama (vetší pálivost) nebo bez pro mirnější ostrost.
Do Kokosového mléka s vývarem přidáme nakrájenou galangu, citronovou trávu, kafírové listy a nakrájené chilli papričky.
Poté zavaříme do polévky kuřecí maso nakrájené na plátky, nebo krevety a vaříme do měkka. Těsně před knoncem mužeme zavařit cherry rajčata a žampiony.
Dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou. Zdobíme sekaným koriandrem a chilli papričkami.
Zdroj: Polévka Tom Kha Kai; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/polevka-tom-kha-kai [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář