Suroviny
- kuřecí nebo rybí vývar 2 l
- sůl
- kokosové mléko 1 plechovka
- žampiony 1 balení
- kuřecí prsa 2 ks
- tom kha pasta 2 lžíce
- limetová šťáva
- rybí omáčka (pokud použijeme kuřecí vývar)
- citronová tráva
- kafrové listí
- čerstvý koriandr
Do velkého hrnce nalijeme rybí nebo kuřecí vývar a přivedeme ho k varu. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na malé kousky, žampiony nakrájíme na plátky. Vhodíme k vývaru a vše povaříme cca 15 minut. Poté přilijeme kokosové mléko, přidáme citronovou trávu nakrájenou na malé kousky, kafrové listí a tom kha pastu. Chvíli zase povaříme. Nakonec dochutíme limetkovou šťávou a při podávání posypeme lístky koriandru.
Zdroj: Polévka Tom KhaKai; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-tom-khakai [On-line 16.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář