reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka Tom Yum

Ingredience

  • 1 l vody
  • 100 g galangalu
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kafrové listy
  • 1 ks citronové trávy
  • 1 chilli paprička
  • 12 ks tygřích krevet
  • 100 g hub shimeji
  • 8 ks cherry rajčat
  • 2–3 lžíce třtinového cukru
  • 1–2 limety
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • Bazalka
  • Čerstvý koriandr
  • 30 g pasty Tom Yum

Galangal a česnek nakrájíme na malé kousky, citronovou trávu pouze podélně, cherry rajčátka na půlky. Do hrnce nalijeme vodu, v níž rozmícháme pastu Tom Yum. Přidáme chilli, kafrové listy a nakrájenou zeleninu, ale bez rajčat.

Přisypeme cukr, přilijeme rybí omáčku. Také přidáme houby a krevetky, které povaříme 2 minuty. Závěrem přidáme rajčátka s zakápneme šťávou z limety. Dozdobíme bylinkami.

Zdroj: Polévka Tom Yum; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2328-polevka-tom-yum/ [On-line 03.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.