Ingredience:
- cca 1 dcl bílého vína
- cca 2 dcl drůbežího vývaru
- pórek
- cibule
- tymián
- bílý chleba
- ementál
- máslo
- olej
- sůl
- pepř
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a pórek. Základ osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a necháme 10–15 minut vařit doměkka.
Mezitím si bílý chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Potom k němu dáme rozpustit kousek másla, aby měl lepší chuť.
Změklou směs s pórkem zalijeme nejdříve vínem, potom vývarem a chvíli povaříme.
Pak přisypeme nastrouhaný ementál a necháme ho rozpustit.
Polévku nalijeme do talíře, posypeme opečenými krutony a opepříme.
Zdroj: POLÉVKA Z PÓRKU A CIBULE S EMENTÁLEM; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/syrove-recepty-z-nedelniho-ted-vari-sef-ii [On-line 22.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář