reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

POLÉVKA Z PÓRKU A CIBULE S EMENTÁLEM

Ingredience:

  • cca 1 dcl bílého vína
  • cca 2 dcl drůbežího vývaru
  • pórek
  • cibule
  • tymián
  • bílý chleba
  • ementál
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • pepř

V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a pórek. Základ osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu a necháme 10–15 minut vařit doměkka.

Mezitím si bílý chleba nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Potom k němu dáme rozpustit kousek másla, aby měl lepší chuť.

Změklou směs s pórkem zalijeme nejdříve vínem, potom vývarem a chvíli povaříme.

Pak přisypeme nastrouhaný ementál a necháme ho rozpustit.

Polévku nalijeme do talíře, posypeme opečenými krutony a opepříme.

Zdroj: POLÉVKA Z PÓRKU A CIBULE S EMENTÁLEM; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/syrove-recepty-z-nedelniho-ted-vari-sef-ii [On-line 22.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.