reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami

Suroviny

  • máslo 3 lžíce
  • mrkev, na kolečka 3 ks
  • malý celer, na nudličky 1/2 ks
  • pórek, na kolečka 1/2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • špetka muškátového květu
  • zelené a žluté fazolové lusky 1 hrst od každého
  • hrášek (čerstvý nebo mražený) 100 g
  • špenát nebo mangold 1 hrst
  • hladkolistá petržel, libeček, nať celeru, pažitka 1 hrst nebo dle chuti

Taštičky:

  • hladká mouka 80–100 g (podle velikosti vajec)
  • vejce 2 ks
  • strouhaný parmazán 50 g + trochu navrch
  • šunka 2 plátky
  • čerstvá strouhanka 1 lžíce
  • sekané listy šalvěje nebo oregana 1 lžíce

Nejprve si připravte taštičky. Do mouky udělejte důlek, vyklepněte do něj 1 celé vajíčko a vypracujte pevné hladké těsto (při větším množství těsta vám práci vám usnadní robot, ale ručně to zvládnete také). Těsto přikryjte, nechte chvíli odpočinout a mezitím si nakrájejte šunku a nastrouhejte parmazán. Parmazán nasypte do misky, přidejte šunku, strouhanku, bylinky a žloutek a umíchejte náplň.
Z hladkého těsta vyválejte tenký plát na pomoučeném válu. Z rozváleného těsta vykrajujte kolečka (ideální je vykrajovátko na linecké). Do středu každého kolečka dejte lžičku náplně, okraje potřete rozšlehaným bílkem a pak kolečko přeložte, okraje stlačte k sobě. Snažte se, aby při překrývání uvnitř taštiček nezbyla velká vzduchová bublina. Taštičky nechte odpočívat pod utěrkou a mezitím si připravte polévku.
Očistěte a nakrájejte všechnu zeleninu. Mrkev a pórek na kolečka, celer na nudličky, česnek na plátky, fazolky šikmo překrojte. V kastrolu rozpusťte máslo, na něj dejte mrkev a celer a cca tři minuty opékejte za občasného promíchání. Pak přidejte pórek, česnek, opékejte další dvě minuty, zalijte 1 litrem horké vody a nechte vařit cca 8 minut. Ochutnejte, a pokud je potřeba, přisolte. Pak přidejte fazolky, přiveďte k varu a vložte taštičky. Vařte dalších cca 5 minut. Na závěr vložte hrášek a posekaný špenát a nechte už jen projít varem. Posypte zelenými natěmi a pažitkou a podávejte.

Zdroj: Polévka ze zahrady se sýrovými taštičkami; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://fresh.iprima.cz/recepty/polevka-ze-zahrady-se-syrovymi-tastickami[On-line 17.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.