Suroviny
- čerstvé nebo sušené hřiby
- brambory 4 ks
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- kus celeru
- naložená a okořeněná kořenová zelenina 1-2 lžíce
- libeček
- sůl
- pepř
- hladká mouka na jíšku
- máslo na jíšku
Hřiby spaříme horkou vodou. Scedíme a dáme do hrnce. Přidáme nakrájené brambory, pokrájenou kořenovou zeleninu, libeček a dáme vařit. Jíšku si připravíme z másla a mouky. Necháme chvíli vychladnout a poté ji zamícháme do polévky. Bramboračku okořeníme např. majoránkou a česnekem a můžeme podávat.
Zdroj: Polévka ze žítkovských hříbků; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-ze-zitkovskych-hribku [On-line 24.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář