reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pórková polévka s řeřichou, krutony s parmezánem a chilli

Suroviny

  • mrkev 1-2 ks
  • pórek 1 ks
  • čerstvá řeřicha 1 balení
  • vývar
  • medvědí česnek
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Na krutonky:

  • houska 2 ks
  • chilli
  • olivový olej
  • olej na smažení
  • nastrouhaný parmazán

Mrkev nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka a jemně orestujeme na másle. Zalijeme vývarem, povaříme cca 15minut, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme balení čerstvé řeřichy a špetku medvědího česneku. Dochutíme drceným kmínem, solí a pepřem.

Na krutonky si nakrájíme housky, přidáme chilli, olivový a jiný rostlinný olej, nastrouhaný parmazán. Vše důkladně promícháme, pečeme pět minut na plechu při teplotě 200°C a hlídáme, aby se sýr nepřipálil.

Zdroj: Pórková polévka s řeřichou, krutony s parmezánem a chilli; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/porkova-polevka-s-rerichou-krutony-s-parmezanem-chilli  [On-line 09.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.