Suroviny
- mrkev 1-2 ks
- pórek 1 ks
- čerstvá řeřicha 1 balení
- vývar
- medvědí česnek
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- máslo
Na krutonky:
- houska 2 ks
- chilli
- olivový olej
- olej na smažení
- nastrouhaný parmazán
Mrkev nastrouháme, pórek nakrájíme na kolečka a jemně orestujeme na másle. Zalijeme vývarem, povaříme cca 15minut, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme balení čerstvé řeřichy a špetku medvědího česneku. Dochutíme drceným kmínem, solí a pepřem.
Na krutonky si nakrájíme housky, přidáme chilli, olivový a jiný rostlinný olej, nastrouhaný parmazán. Vše důkladně promícháme, pečeme pět minut na plechu při teplotě 200°C a hlídáme, aby se sýr nepřipálil.
Zdroj: Pórková polévka s řeřichou, krutony s parmezánem a chilli; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/porkova-polevka-s-rerichou-krutony-s-parmezanem-chilli [On-line 09.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář