Suroviny
- sladší červené víno 1 láhev
- hruška 3 ks
- vanilková zmrzlina 500 ml
- skořice 1 ks
Oloupané hrušky podélně rozpůlíme a vyndáme jádřinec. Do kastrůlku nalijeme celou láhev červeného vína a vložíme skořici a hrušky. Vaříme na mírném ohni cca 20-30 minut a redukujeme víno, až se z něj stane skoro sirup. Hrušky mezitím změknou. Ovoce naservírujeme na talíř, doprostřed hrušky vložíme kopeček vanilkové zmrzliny a porci přelijeme sladkou vinnou omáčkou.
Zdroj: Pošírovaná hruška v červeném víně s vanilkovou zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/posirovana-hruska-v-cervenem-vine-s-vanilkovou-zmrzlinou [On-line 17.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář