reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pršut s kozím sýrem a červenou řepou, domácí pečivo

Suroviny

  • červená řepa 2-3 ks
  • pršut 100 g
  • olej 100 ml
  • med 2 lžíce
  • cukr krupice 1 lžíce
  • vinný ocet 2 lžíce
  • pomerančový džus 3 lžíce
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • sojová omáčka 1 lžíce
  • čerstvý zázvor 3 cm
  • čerstvý kozí sýr 150 g
  • piniové oříšky 1 hrst

Na bagety:

  • hladká, cereální nebo chlebová mouka 2 hrnky
  • instatní droždí 1 sáček
  • vlažná voda 1 hrnek
  • sůl 1 lžička

Uvaříme červenou řepudoměkka a pak ji nakrájíme na co nejtenčí plátky. Ocet svaříme s cukrem a se solí, přidáme med, pepř, olej, džus, tymián, sójovou omáčku a rozšleháme. Nastrouháme čerstvý zázvor, vymačkáme z něj šťávu, pak nalijeme k marinádě. Marinádu nalijeme do igelitového sáčku a vložíme červenou řepu. Dáme do lednice alespoň na dvanáct hodin. Plátky marinované řepy naaranžujeme na talíř, posypeme kozím sýrem, přidáme plátky pršutua opražené piniové oříšky.

Bagetky: do mísy dáme mouku, droždí, vodu, a sůl, vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi hodinu kynout, pak ho rozdělíme na dvě části, vytvarujeme bagetky, dáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme kynout ještě půl hodiny. Pak uděláme příčné řezy jak na francouzské bagetě. Do vyhřáté trouby dáme hrnek vody a počkáme, až se nám vytvoří pára, pak vložíme bagetky. Dáme péct na 230 stupňů na 20 minut.

Zdroj: Pršut s kozím sýrem a červenou řepou, domácí pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prsut-s-kozim-syrem-cervenou-repou-domaci-pecivo  [On-line 14.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.