Suroviny
- červená řepa 2-3 ks
- pršut 100 g
- olej 100 ml
- med 2 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- pomerančový džus 3 lžíce
- tymián
- sůl
- pepř
- sojová omáčka 1 lžíce
- čerstvý zázvor 3 cm
- čerstvý kozí sýr 150 g
- piniové oříšky 1 hrst
Na bagety:
- hladká, cereální nebo chlebová mouka 2 hrnky
- instatní droždí 1 sáček
- vlažná voda 1 hrnek
- sůl 1 lžička
Uvaříme červenou řepudoměkka a pak ji nakrájíme na co nejtenčí plátky. Ocet svaříme s cukrem a se solí, přidáme med, pepř, olej, džus, tymián, sójovou omáčku a rozšleháme. Nastrouháme čerstvý zázvor, vymačkáme z něj šťávu, pak nalijeme k marinádě. Marinádu nalijeme do igelitového sáčku a vložíme červenou řepu. Dáme do lednice alespoň na dvanáct hodin. Plátky marinované řepy naaranžujeme na talíř, posypeme kozím sýrem, přidáme plátky pršutua opražené piniové oříšky.
Bagetky: do mísy dáme mouku, droždí, vodu, a sůl, vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi hodinu kynout, pak ho rozdělíme na dvě části, vytvarujeme bagetky, dáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme kynout ještě půl hodiny. Pak uděláme příčné řezy jak na francouzské bagetě. Do vyhřáté trouby dáme hrnek vody a počkáme, až se nám vytvoří pára, pak vložíme bagetky. Dáme péct na 230 stupňů na 20 minut.
Zdroj: Pršut s kozím sýrem a červenou řepou, domácí pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prsut-s-kozim-syrem-cervenou-repou-domaci-pecivo [On-line 14.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář