Suroviny
- loupaná rajčata 2 plechovky
- větší cibule 1 ks
- olivový olej 3 lžíce
- těstoviny 2 hrsti
- sůl 1 lžička
- cukr 1 lžíce
- bazalka 1 lžička
- mletá skořice 1/2 lžičky
- mletý pepř 1/2 lžičky
Cibulku nakrájíme na tenké plátky, osmahneme ji na olivovém oleji dozlatova, přidáme rajčata i se šťávou a postupně další ingredience. Pokud je sezona bylinek, přidáme raději bazalku čerstvou, ale může být i sušená. Vše smícháme, povaříme půl hodiny, rajčata rozmixujeme nebo propasírujeme tak, aby nám v polévce ještě zůstaly kousky.
Dosolíme, popř. dosladíme podle chuti. Mezitím jsme si uvařili těstoviny v osolené vodě podle návodu, je lepší použít vaječné. Přidáme je do polévky, kam také můžeme přidat dvě polévkové lžíce zakysané smetany.
Zdroj: Rajčatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka-0 [On-line 22.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář