reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajčatová polévka

Suroviny

  • loupaná rajčata 2 plechovky
  • větší cibule 1 ks
  • olivový olej 3 lžíce
  • těstoviny 2 hrsti
  • sůl 1 lžička
  • cukr 1 lžíce
  • bazalka 1 lžička
  • mletá skořice 1/2 lžičky
  • mletý pepř 1/2 lžičky

Cibulku nakrájíme na tenké plátky, osmahneme ji na olivovém oleji dozlatova, přidáme rajčata i se šťávou a postupně další ingredience. Pokud je sezona bylinek, přidáme raději bazalku čerstvou, ale může být i sušená. Vše smícháme, povaříme půl hodiny, rajčata rozmixujeme nebo propasírujeme tak, aby nám v polévce ještě zůstaly kousky.

Dosolíme, popř. dosladíme podle chuti. Mezitím jsme si uvařili těstoviny v osolené vodě podle návodu, je lepší použít vaječné. Přidáme je do polévky, kam také můžeme přidat dvě polévkové lžíce zakysané smetany.

Zdroj: Rajčatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka-0  [On-line 22.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.