reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajská polévka s krutony

Suroviny

  • pórek 1 ks
  • cibule 3 ks
  • rajčata 1,5 kg
  • sušená bazalka 1/2 sáčku
  • čerstvá bazalka
  • sůl
  • pepř
  • hnědý cukr 2 lžíce
  • olivový olej 100 ml
  • máslo 1/4 ks

Krutony:

  • toastový chléb 5 plátků
  • máslo 1 ořech
  • mořská sůl

Ve vyšším hrnci rozehřejte máslo a olej. Přidejte na kostečky nakrájenou cibuli a pórek a nechte za občasného míchání smažit. Mezitím v jiném hrnci spařte rajčata a pak je propláchněte studenou vodou a oloupejte. Do směsi cibule a pórku přidejte sušenou bazalku. Oloupaná rajčata osolte, opepřete, přidejte půl litru vody a nechte asi 20 minut provařit. Poté polévku nechejte vychladnout a rozmichujte tyčovým mixérem do hladka.

Pět plátků toustového chleba pomažte máslem a naskládejte na sebe. Poté ho nakrájejte na kostečky nebo na “tyčinky”, které se k polévce dají přikusovat. Jednotlivé kostky nebo tyčinky vyskládejte na pečící papír, osolte mořskou solí a na pekáči pečte při 180 stupních do zhnědnutí.

Polévku při servírování můžete ještě ozdobit nastrouhaným pepřem a lístkem bazalky. Krutony podáváme na talířku zvlášť.

Zdroj: Rajská polévka s krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajska-polevka-s-krutony  [On-line 06.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.