Suroviny
- bazalka
- rajský protlak
- smetana ke šlehání 200 ml
- rajčata 500 g
- máslo 3 lžíce
- cibule 1 ks
- zeleninový vývar 750 ml
- parmazán
Rajčata opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm asi 10 minut dusíme, nakonec mírně osolíme. Vmícháme rajčatový protlak a necháme krátce prohřát a zalijeme zeleninovým vývarem. Promícháme a polévku vaříme ještě asi půl hodiny. Nakonec ji propasírujeme sítem.
Polévku dochutíme pepřem a smetanou, popřípadě cukrem.Polévku podáváme s nastrouhaným parmazánem a bazalkou.
Zdroj: Rajský krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajsky-krem [On-line 04.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář