Suroviny
Šmirkas:
- brynza 200 g
- máslo 50-100 g
- červená paprika 1-2 lžíce
- červení cibule 1 ks
Rillettes:
- kachna 1 ks
- bílé víno 700 ml
- tymián
- jablko 1 ks
- sůl
- celý černý pepř
Šmirkas: brynzu smícháme s máslem pokojové teploty, na kostičky nakrájenou cibulí a červenou paprikou. Smíchané necháme v lednici vychladnout. Servírujeme s pečivem.
Rillettes: kachnu rozporcujeme na asi osm kousků, přidáme ostatní ingredience, zalijeme vínem, aby bylo zakryté celé maso. Pečeme 5 – 8 hodin při nižší teplotě kolem 150 stupňů. Pak maso vyndáme, pomocí vidličky rozdrobíme maso na vlákna, tuk rozetřeme. Naplníme do uzavíratelných sklenic a zalejeme rozpuštěným tukem, který nám zůstal v pekáči. Necháme uležet a vychladnout, podáváme s dobrým pečivem, např. s bagetou.
Zdroj: Rillettes, šmirkas, domácí pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rillettes-smirkas-domaci-pecivo [On-line 07.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář