reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rillettes, šmirkas, domácí pečivo

Suroviny
Šmirkas:

  • brynza 200 g
  • máslo 50-100 g
  • červená paprika 1-2 lžíce
  • červení cibule 1 ks

Rillettes:

  • kachna 1 ks
  • bílé víno 700 ml
  • tymián
  • jablko 1 ks
  • sůl
  • celý černý pepř

Šmirkas: brynzu smícháme s máslem pokojové teploty, na kostičky nakrájenou cibulí a červenou paprikou. Smíchané necháme v lednici vychladnout. Servírujeme s pečivem.

Rillettes: kachnu rozporcujeme na asi osm kousků, přidáme ostatní ingredience, zalijeme vínem, aby bylo zakryté celé maso. Pečeme 5 – 8 hodin při nižší teplotě kolem 150 stupňů. Pak maso vyndáme, pomocí vidličky rozdrobíme maso na vlákna, tuk rozetřeme. Naplníme do uzavíratelných sklenic a zalejeme rozpuštěným tukem, který nám zůstal v pekáči. Necháme uležet a vychladnout, podáváme s dobrým pečivem, např. s bagetou.

Zdroj: Rillettes, šmirkas, domácí pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rillettes-smirkas-domaci-pecivo  [On-line 07.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.