reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát s hovězím masem a červeným zelím

  • 1 na plátky nakrájená červená cibule
  • hrst koriandru
  • 400 g hovězího masa (roštěnec, pupek, svíčková, zadní…)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • cuketa nastrouhaná na tenké dlouhé plátky
  • petržel
  • celer
  • trocha česneku
  • citronový pepř
  • tymián
  • hrst hráškových lusků nakrájených na nudličky
  • 2 listy červeného zelí

Dresing

  • cca po lžíci třtinového cukru
  • sójové omáčky
  • rybí omáčky
  • slunečnicového oleje
  • limetkové šťávy
  • rýžového octa
  • špetka soli

Částo cibule namočíme s koriandrem do vody s ledem, cibule krásně skřehne.

Maso potřeme olejem a upečeme na grilu nebo pánvi z obou stran, necháme odpočinout a pak opepříme a osolíme dle chuti.

V pánvi rozehřejeme cca  polovinu oleje a vložíme do něj plátky cukety, po chvíli přidáme hrášek a opečeme do měkka. Přendáme do misky, osolíme a opepříme. Zbylý olej použijeme pro orestování zbytku cibule doměkka.

Prošleháme všechny suroviny na dresing.

Z vody vyjmeme koriandr a nasekáme nadrobno, cibuli rovnou přisypeme k salátu a promícháme se zálivkou a masem.

Na talířích posypeme červeným zelím, cuketou, hráškem a orestovanou cibulí.

 

Nové recepty z pořadu Teď vaří šéf naleznete v knize Lehká kuchyně >>>

Pohlreich_lehka_kuchyne

S láskou přepsal šéfkuchař webu

Zdroj: VIDEOrecepty: Připravte si lehkou kuchyni podle 5. dílu V. řady Teď vaří šéf!; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videorecepty-pripravte-si-lehkou-kuchyni-podle-5-dilu-ted-vari-sef [On-line 1.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.