Ingredience
- větší červená řepa 3 kusy
- tuňák ve vlastní šťávě 250 g
- cibule 1 kus
- kmín 1 špetka
- zelená nať dle chuti (petrželka, pažitka) 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- francouzské bagety k podávání 1 dávka
1. Červené řepysi uvaříme doměkka a necháme vychladnout, teprve pak je oloupeme. Vychladlou řepu nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme tuňáka a cibuli nakrájenou na proužky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a natě. Nakonec zakápneme olivovým olejem a dáme odležet do chladna.
2. Bagetky k podávání si rozpečeme dokřupava v předehřáté troubě – pečivo podáváme naopak teplé.
Zdroj: Salát z červené řepy s tuňákem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-cervene-repy-s-tunakem [On-line 19.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář