8 porcí
- 8 větších kapustových listů
- 150 g pancetty
- 1 cibule
- 600 g mletého libovějšího vepřového masa (např. z plece)
- muškátový oříšek
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 600 g brambor uvařených ve slupce
- 2 lžičky kmínu
- sůl
- 4 snítky tymiánu
- 200 ml bílého vína na podlití
Jednotlivé kapustové listy krátce spaříme ve vroucí vodě, poté ihned zchladíme. Rozložíme na utěrku, osušíme a tuhou část od kořene zlehka naklepeme.
Pancettu a cibuli nakrájíme na kostičky. Nejprve ji ve hlubší pánvi vypečeme, potom přidáme cibuli a opékáme dosklovata, vmícháme maso, opečeme a ochutíme muškátovým oříškem, římským kmínem a solí. Odstavíme, necháme prochladnout a balíme do kapustových listů.
Do pekáče vložíme jednotlivé kapustové roládky, které prokládáme vařenými brambory (můžeme mírně rozmáčknout), podlijeme vínem, rozložíme snítky tymiánu, zasypeme kmínem a osolíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Zdroj: Savojské kapustové roládky s bramborem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1668-savojske-kapustove-roladky-s-bramborem/ [On-line 12.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář