reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SEKANÁ ZE ZAJÍCE

Suroviny:

  • zaječí maso
  • vepřový bůček
  • anglická slanina
  • toastový chleba
  • hladká mouka
  • mléko
  • 1 vejce
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

jako příloha:

  • cherry rajčata
  • 1 cibule
  • petrželka
  • okurky cornichon

Nakrájený toastový chleba zalijte mlékem a nechte nasát. Zaječí maso očistěte a bůček nakrájejte na kostky. Dejte do mísy spolu s namočeným chlebem, ze kterého jste vymačkali přebytečné mléko, osolte a opepřete. Směs umelte a přidejte slaninu, vejce a majoránku. Zaprašte troškou mouky a pomocí rukou vypracujte směs.

Na rozehřátém olivovém oleji opečte jednu zkušební placičku a pokud je třeba, tak směs ještě dochuťte solí a pepřem.

Pekáček vystelte pečícím papírem, podlijte vodou a vložte na něj vytvarovanou sekanou.

Pečte ze začátku na 140 stupňů, na závěr můžete teplotu trochu zvýšit, aby se vytvořila kůrka. Během pečení obložte pekáček nakrájenou cibulí. Po 45 minutách sekanou vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky, polijte vypečenou šťávou a ozdobte směsí rajčátek, nasekané petrželky a pečené cibule. Podávejte s okurkami.

Zdroj: SEKANÁ ZE ZAJÍCE; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-5-dilu [On-line 26.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.