Suroviny
- cibule 1 ks
- malý celer 1 ks
- mrkev 1-2 ks
- petržel 1 ks
- sůl
- slepice 1/2 ks
- polohrubá mouka 1/2 hrnku
- sůl 1-2 lžíce
Nudle:
- vejce 1 ks
- bujon
Slepici vložíme do hrnce, zalijeme dvěma litry studené vody, vložíme menší neoloupanou cibuli a přidáme a 1 – 2 lžíce soli. Slepici necháme na vařit 2 – 3 hodiny, než změkne. Nepřidáváme žádné koření. Očistíme si zeleninu a celou ji dáme do vývaru ke slepici, stačí 20 – 30 minut před koncem, dokud nezměkne. Pak ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli vyhodíme. Měkkou slepici, která se téměř rozpadá, vyjmeme z vývaru, který scedíme. V jiném hrnci si zvlášť uvaříme domácí nudle, které scedíme. Ze slepice obereme maso, podle potřeby ho nakrájíme a vrátíme do vývaru k zelenině. Podle chuti ještě dosolíme a povaříme asi pět minut. Na konec přidáme zelenou petržel.
Na nudle si připravíme těsto z mouky, vajec a soli, které vyválíme na slabý pláty, necháme trochu proschnout a nakrájíme na tenké nudličky.
Zdroj: Slepičí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-polevka-3 [On-line 02.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář