Suroviny
- celý pepř
- mrkev
- slepice 1 ks
- celer
- petržel
- sůl
- domácí nudle
- rajče 1 ks
- cibule 1 ks
- nové koření
Do hrnce s osolenou vodou vložíme slepici, celou očištěnou kořenovou zeleninu, rajče (mělo by pomoci čirému vývaru), celé koření a vaříme hodinu až dvě, dokud není slepice měkká.
Maso vyjmeme, kořenovou zeleninu nakrájíme a vrátíme do vývaru. Maso obereme a nakrájíme na kousky a též vrátíme zpět do polévky.
Dochutíme, zvlášť si uvaříme domácí nudle a podáváme je v horké polévce.
Zdroj: Slepičí vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-1 [On-line 10.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář