Suroviny
- slepice 1 ks
- petržel 1 ks
- cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- celer 1/4 ks
Domácí nudle
- vejce 1 ks
- hrubá mouka
- sůl
Do papiňáku vložíme omytou a očištěnou slepici spolu se zeleninou, necháme vařit 2,5 až 3 hodiny. Po uvaření maso obereme, kořenovou zeleninu nakrájíme a vrátíme do vývaru.
Domácí nudle: Z hrubé mouky, vajíčka, trošky vody a špetky soli si připravíme tužší těsto. Vyválíme tenký plat, který necháme proschnout a poté nakrájíme dle libosti, opět necháme oschnout. Domácí nudle uvaříme zvlášť a podáváme s polévkou.
Zdroj: Slepičí vývar s domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-s-domacimi-nudlemi-1 [On-line 23.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář