Ingredience
- uzené maso nebo koleno 300 g
- papriková pikantní klobása 2 kusy
- sušené houby 20 g
- větší brambory 3 kusy
- kysané zelí 1 sklenice
- dobře prorostlá slanina 150 g
- cibule 2 kusy
- sladká paprika 1 lžíce
- gulášové koření 1 dávka
- sušená majoránka 1 lžička
- sůl a pepř 1 špetka
1. Nakrájíme si slaninu a klobásku. Na dně hrnce si necháme vypéct tuk, klobásku dáme stranou a na tomto výpeku zpěníme nakrájenou cibuli. Poprášíme paprikou a gulášovým kořením. Zalejeme vodou a přidáme propláchnuté zelí (aby polévka nebyla moc kyselá). Uzené vaříme asi hodinku.
2. Mezitím si namočíme sušené houby. Když je koleno měkké, vyndáme ho a obereme, případně nakrájíme. Maso vrátíme do zelňačky společné s houbami. Brambory si uvaříme zvlášť a přidáme je až na konec. Dochutíme majoránkou a můžeme i dosolit, pokud je třeba.
Zdroj: Slovenská vánoční kapustnica; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slovenska-vanocni-kapustnica [On-line 20.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář