Suroviny
- morková kost 10 kusů
- šalotka či jarní cibulka 500 g
- česnek 1 palice
- křepelčí vejce 10
- máslo 100 g
- iberijská šunka 100 g
- červené burgundské víno 1 láhev
- sherry 100 ml
- sůl a pepř
- mražené šnečí maso 1 kg
- hrubá mořská sůl, italská petrželka nebo kudrnka
Z morkových kostí vyřízneme morek, který namočíme do osolené vody s trochou octa.
Šalotky a česnek nakrájíme a pomalu vaříme s vínem, máslem, solí a pepřem do zredukování tekutiny, potom rozmixujeme.
Morkovou kost naplníme trochou pyré, dáme 12 uvařených šneků a plátek morku, posolíme, opepříme a zapečeme.
Na každou kost dáme plátek iberijské šunky a zastřené křepelčí vajíčko, posypeme petrželkou a podáváme s bagetou.
Zdroj: Šneci v morkové kosti; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/sneci-v-morkove-kosti [On-line 08.04.2017]
Poslední tip, trik či komentář