Suroviny
- velká cibule 1 ks
- baby špenát 400 g
- vetší brambor 1 ks
- česnek 4 stroužky
- hovězí žebro na vývar
- kořenová zelenina na vývar
- máslo kousek
- pepř
- sůl
Cibuli a česnek si nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle v hrnci. Po chvíli přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou bramboru a necháme orestovat s cibulkou a česnekem. Po chvíli přidáme polovinu špenátu, necháme povařit a zvadnout, poté přidáme druhou část špenátu, vývar, který jsme si připravili z kořenové zeleniny a hovězího, a necháme opět povařit, v případě potřeby dosolíme. Bokem si necháme trochu čerstvého špenátu, který budeme mixovat do hotové polévky.
Po deseti minutách vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Na konci přidáme zbylý čerstvý špenát. Dochutíme solí, pepřem a oreganem. Podle chuti na talíři dozdobíme zakysanou smetanu, případně kouskem uzeného lososa.
Zdroj: Špenátový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatovy-krem-1 [On-line 28.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář