reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Staročeský pečený králík s krkovičkou, zelí, knedlík

Suroviny

  • králík 1 ks
  • krkovice 500 g
  • česnek 1 palice
  • cibule 1 ks
  • kus sádla
  • sůl
  • kmín
  • bílé zelí 1 hlávka
  • červené zelí 1 hlávka
  • brambory 1 kg
  • hrubá mouka 500 g
  • vejce 1 ks
  • bobkový list 1 ks
  • cukr 1 špetka
  • ocet
  • olej
  • sůl
  • celý pepř

Očištěného králíka ochutíme česnekem a kořením, stejně tak i krkovici, a maso upečeme spolu na pokrájené půlce cibule a kuse sádla, občas podléváme.

Obě zelí pokrájíme nebo nastrouháme a připravíme na cibulce, orestujeme a dochutíme dle potřeby, podusíme doměkka.

Brambory nejlépe den předem uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce a sůl. Vyhněteme s moukou a vytvarujeme menší šišky knedlíků, které vaříme v osolené vodě maximálně dvacet minut. Pokrájíme nití a podáváme.

Zdroj: Staročeský pečený králík s krkovičkou, zelí, knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/starocesky-peceny-kralik-s-krkovickou-zeli-knedlik  [On-line 19.08.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.