Suroviny
- králík 1 ks
- krkovice 500 g
- česnek 1 palice
- cibule 1 ks
- kus sádla
- sůl
- kmín
- bílé zelí 1 hlávka
- červené zelí 1 hlávka
- brambory 1 kg
- hrubá mouka 500 g
- vejce 1 ks
- bobkový list 1 ks
- cukr 1 špetka
- ocet
- olej
- sůl
- celý pepř
Očištěného králíka ochutíme česnekem a kořením, stejně tak i krkovici, a maso upečeme spolu na pokrájené půlce cibule a kuse sádla, občas podléváme.
Obě zelí pokrájíme nebo nastrouháme a připravíme na cibulce, orestujeme a dochutíme dle potřeby, podusíme doměkka.
Brambory nejlépe den předem uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce a sůl. Vyhněteme s moukou a vytvarujeme menší šišky knedlíků, které vaříme v osolené vodě maximálně dvacet minut. Pokrájíme nití a podáváme.
Zdroj: Staročeský pečený králík s krkovičkou, zelí, knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/starocesky-peceny-kralik-s-krkovickou-zeli-knedlik [On-line 19.08.2015]
Poslední tip, trik či komentář