4 porce
- 25-30 dkg hovězího hřbetu
- 25-30 dkg vepřové panenky
- 25-30 dkg telecích kotlet
- 5 dkg uzené slaniny
- 2 celé cibule
- 3 zelené papriky
- 3 rajčata
- hladká mouka
- olej
- sůl
- pepř
- 2,5 dl smetany nebo zakysané smetany
- 50 dkg hladké mouky
- 2 celá vajíčka
- sůl
Na pánvi si rozehřejeme omastek a opékáme na něm nadrobno nakrájenou slaninu, ke které přidáme pokrájenou cibuli. Pak přijde na řadu maso. Nejprve opékáme hovězí maso nakrájené na kostičky, za pár minut přidáme rozkrájené vepřové medailonky, a až se nám opečou, přidáme i pokrájené telecí kotlety.
Všechna masa společně dobře orestujeme, osolíme, opepříme, načež přisypeme na kolečka nakrájené zelené papriky a rajčata. Potom všechno chvíli společně dusíme.
Nakonec na maso nalijeme polévkovou lžíci mouky rozmíchané ve smetaně nebo v zakysané smetaně a pár minut povaříme, aby omáčka zhoustla.
Mouku si do hladka rozmícháme s vodou, solí a celými vajíčky tak, abychom získali ne vysloveně tekuté, ale poměrně řídké těsto. Potom příslušným speciálním nástrojem z těsta uškubáváme nočky, které hned házíme do hrnce s vroucí slanou vodou. Až nám nočky vyplavou na hladinu, scedíme je.
Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3834
Poslední tip, trik či komentář