Suroviny
- hovězí plec 1,5 kg
- mrkev 3 ks
- cibule 3 ks
- olej
- celer 1/4 ks
- sůl
- pepř
Zeleninu si očistíme, nakrájíme na větší kousky a dáme do hrnce s olejem, přidáme maso a litr zeleninového vývaru. Necháme vařit (dusit) na pomalém ohni minimálně tři hodiny. Osolíme a postupně přidáváme vývar, aby se maso hezky nasáklo. Měkké hovězí vytáhneme, nakrájíme na plátky a zeleninu z pečeně rozmixujeme s výpekem a podáváme s masem. Část zeleniny si uschováme a podáváme s masem jako přílohu i oblohu. Vhodnou přílohou jsou také vařené brambory.
Zdroj: Stracotto aneb Hovězí po italsku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/stracotto-aneb-hovezi-po-italsku [On-line 28.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář