Suroviny
- skopové nebo hovězí maso 500 g
- brambory 4 ks
- cibule 2 ks
- paprika
- rajčata
- česnek 1 palice
- mrkev
- kopr 1 lžíce
- petržel
- koriandr
- sůl 1 lžička
- pepř 1 lžička
- koření na šurpu
Nakrájené maso orestujeme na pánvi, dochutíme solí a pepřem, přidáme postupně hrubě nakrájenou cibuli a restujeme asi tři až pět minut, pak přidáme půlkolečka mrkve, dále podusíme kousky rajčat, opět kolem pěti minut, nakonec přidáme brambory. Zelenina by měla být nahrubo nasekaná. Do nádoby nalijeme vodu (hluboká pánev nebo kastrol), hladina by měla být asi na dva prsty nad bramborami. Pak přidáme zbytek koření a povaříme, nakonec do polévky přidáme česnek, aby měla říz, a poslední vložkou jsou čerstvé natě a bylinky.
Zdroj: Šurpa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/surpa [On-line 30.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář