4 porce
- 1 svazek ředkviček
- 1 kedlubna
- 1 puk čekanky
- 1 puk červené čekanky
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 grepy
Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka a vložíme do studené vody. Krásně zkřehnou. Kedlubnu, obě čekanky a řapíkatý celer (ten můžeme předem oloupat, ale nemusíme) nakrájíme na tenké plátky. Z okrájených grepů vykrájíme segmenty dužiny, ze skeletu vymačkáme šťávu do dresinku.
Dresink
- 20 ml olivového oleje
- 20 g medu
- šťáva z grepů
- 10 ml vinného octa
- sůl
Z oleje, medu, grepové šťávy, vinného octa a soli vymícháme chutný dresink, do nějž zamícháme nakrájenou zeleninu.
Na podávání
- 4 zastřená vejce
- řeřicha
- mletý pepř
Salát podáváme se zastřeným vejcem, sypeme řeřichou a mletým pepřem.
Zdroj: Svěží jarní salát s bylinkami a zastřeným vejcem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1788-svezi-jarni-salat-s-bylinkami-a-zastrenym-vejcem/ [On-line 25.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář