Suroviny
- tagliatelle/linguine 600 g
- mražené loupané krevety 1 kg
- olivový olej extra virgin 100 ml
- česnek 4 stroužky
- menší cuketa 2 ks
- bílé víno 100 ml
- feferonka 1 ks
- loupaná rajčata 400 g
- bylinky (rozmarýn, bazalka, oregano)
- parmezán
- sůl
Na olivovém oleji orestujeme česnek a krevety. Když jsou krevety dozlatova, česnek vyndáme, aby nezhořkl. Přidáme nadrobno nakrájená loupaná rajčata, feferonku a zalijeme vodou a bílým suchým vínem. Krátce, maximálně deset minut povaříme a přidáme cukety nakrájené na nudličky. Po dalších deseti minutách vaření přidáme bylinky, sůl a nakrájený česnek, který jsme předtím vyndali. Krátce povaříme a vypneme.
V co největším hrnci uvaříme těstoviny, do horké vody přidáme sůl a lžíci olivového oleje. Těstoviny uvaříme al dente, slijeme a smícháme s omáčkou. Necháme pár minut pod pokličkou promísit, poté servírujeme s nastrouhaným parmazánem.
Zdroj: Tagliatelle s cuketou a krevetami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tagliatelle-s-cuketou-krevetami [On-line 12.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář