Ingredience
- středně velké cibule 8 kusů
- sádlo 4 lžíce
- hladká mouka 4 lžíce
- jakýkoliv vývar 2 l
- smetana na vaření 200 ml
- sůl a pepř 1 špetka
- polévkové koření 1 špetka
1. Nejdříve si nachystáme očištěnou cibuli, kterou nahrubo nakrájíme a dáme orestovat na poloviční množství sádla. Když cibule trošku změkne, zasypeme ji asi čtyřmi lžícemi hladké mouky, zpěníme a necháme lehce zhnědnout. Takto připravenou jíšku zalijeme připraveným vývarem a necháme pořádně provařit. Přidáme trošku soli a trošku polévkového koření. Dále celou polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.
2. Nyní si připravíme zbytek cibulí, které nakrájíme na tenké měsíčky a necháme změknout na zbytku sádla dohněda. Takto hotovou cibuli, ale bez vypečeného tuku přidáme do rozmixované polévky. Nakonec už jen celou polévku zjemníme smetanou a krátce provaříme a můžeme podávat.
Zdroj: Tajemství cibulové panenky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tajemstvi-cibulove-panenky[On-line 08.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář