- 100 g hovězího zadního masa
- 1/2 cibule
- 1 lžíce kapar
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce rajčatového koncentrátu
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička tabasca
- 1 panák koňaku
- citronová šťáva z 1 citronu
- 1 žloutek
- hrst petrželové natě
- olej extra virgin
- sůl
- pepř
Namleté maso smícháme s cibulkou nakrájenou na jemno, přidáme nasekané kapary, dijonskou hořčici, rajčatový koncentrát, worcester a tabasco. Vše dobře promícháme a přidáme koňak, citronovou šťávu, nasekanou petrželku a žloutek. Dochutíme solí a pepřem, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme kaparami a podáváme s pečivem.
Zdroj: http://www.makro.cz/index.php?page_id=694&u=342 S Italem v kuchyni
Takovýto tataráček bych si určitě dala. Někde musím najít recept, co mám od jednoho majitele restaurace a poslat jej ke zveřejnění. Bylo mi i vysvětleno, jak se má tatarák správně míchat. To mi na tomto receptu jaksi chybělo, protože není nad dobře promíchaný tatarák. Vidlička a lžička je správná kombinace, ale to provedení… Jinak je jen velmi málo jídel z masa, která jsou lepší něž tatarák. Dobrou chuť