reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tarte Tatin

Suroviny

  • jablka 5 ks
  • cukr krupice 150 g
  • máslo 200 g
  • calvados 1 panák
  • listové těsto 1 balení

Zmrzlina:

  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 500 ml
  • cukr moučka 80 g
  • vanilkový lusk 1 ks
  • vanilkový cukr 10 g
  • žloutek 5 ks

Koláč: předehřejeme si troubuna 190 stupňů. V litinové pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cukr a nechám jej zkaramelizovat. Do karamelu přilijeme calvados (jablečná pálenka). Jablka naskládáme do pánve a obalíme v karamelu. Z listového těsta vyválíme placku, kterou celou pánev (formu) přikryjeme. Přendáme do trouby a pečeme 35 minut. Poté pánev překlopíme na talíř.

Zmrzlina: smetanu spolu s cukry a semínky z vanilkového lusku přivedeme k varu. Odstavíme a přimícháme žloutky. Necháme vychladnout a přesuneme do mrazáku, aby směs zmrzla.

Zdroj: Tarte Tatin; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tarte-tatin-0  [On-line 18.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.